Kazališna predstava “Otvoreni brak” 16. rujna

Centar za kulturu Grada Belog Manastira organizira kazališnu predstavu „Otvoreni brak“ Gala teatra u petak, 16. rujna 2022. u 19 sati u Velikoj dvorani.

„Otvoreni brak“ izvode poznati filmski, televizijski i kazališni glumci, Matija Prskalo i Slavko Juraga. Komediju je napisao talijanski nobelovac Dario Fo i njegova supruga Franca Rame. Prijevod i režiju predstave potpisuje Đuro Roić.

Ovih dvoje sjajnih glumaca nizom komičnih scena dočaravaju, potpuno iščašenim, ali ipak, samo ljudskim situacijama, bračne probleme iz kojih svaki na svoj način traži izlaz. Kroz niz tragikomičnih scena suočavamo se sa slabošću glavnih aktera, njihovom lažnom slobodom i pobrkanim vrijednostima. Koliko smo slobode u braku spremni uzeti, a koliko dati drugome tj. svom partneru/partnerici? “Otvoreni brak” je odlična kritika kako pojedinca tako i društva u cjelini. Oslikavajući život jednog para “iznutra” autor nas suočava s vlastitim slabostima kojih se teško oslobađamo. Kako im se oduprijeti, kako se suočiti sa samim sobom, pitanje je koje se stalno provlači u ovom komadu.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 40 kuna/ 5,31 euro u Centru za kulturu radnim danom od 9 – 14 sati, jedan sat prije početka predstave ili rezervirati na broj 095 383 91 39