Jankovics: U gradskoj upravi nema Mađara, ali ima većih plaća

Nezavisni gradski vijećnik Robert Jankovics održao je tiskovnu konferenciju, na kojoj je ukazao na podzastupljenost Mađara u gradskoj upravi. Na 17 zaposlenih ne radi ni jedan Mađar, a još 2007. godine je tadašnja vlast na čelu s Davorinom Bubalovićem donijela akt kojim je to ispravljeno. U aktima koji su doneseni za sadašnje vlasti ispoštovano je pravo na zapošljavanje Srba, ali Mađara ne, tvrdi Jankovics. {mp3}jankovicszastupljenost{/mp3}
Jankovisc se osvrnuo i na plaću gradonačelnika, koja je neprimjereno velika sadašnjem trenutku i koja je porasla od Nove godine. Zatražio je da se ne izvrši povećanje plaće gradonačelnika i njegovim zamjenicima te podsjetio kako je Gradsko vijeće   dva puta odbilo izviješće o radu gradonačelnika Doboša. Ovakav zahtjev potpisalo je 8 oporbenih vijećnika, među kojima i Miroslav Dragaš, koji je u Vijeće ušao iz HNS-ove kvote. Zatražili su uvrštavanje u dnevni red Gradskog vijeća donošenje odluke o usklađivanju koeficijenata plaće gradonačelniku i zamjenicima te zahtjev uručili predsjednici Gradskog vijeća Jadranki Sabljak.
Dva odbijena izvješća o radu gradonačelnika, poskupljenje odvoza otpada i najave poskupljenja vode. Umjesto da si snizi plaću, on je povećava. Ovo je sramotno, dodao je Jankovics.