Jankovics u Brifingu

Novi saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics, u emisiji Brifing je komentirao svoju izbornu pobjedu, optužbe o nepravilnostima i svoju zadaću u Saboru.  Nacionalne manjine suglasne su podržati predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za budućeg mandatara. Za sada nisu izlazili pred vladajuće s konkretnim zahtjevima već su načelno tražili zadržavanje postojeće razine prava manjina.
Jankovics je ponovio kako u Saboru neće zastupati interese samo Mađara, već cijele Baranje.

{mp3}jankovics brifing{/mp3}
Tijekom predizborne kampanje pale su teške optužbe na račun Jankovicsa o malverzacijama oko broja Mađara u Hrvatskoj koji je za godinu dana porastao za čak 852 osobe. Optužen je za kupovinu glasova, odnosno izjašnjavanje pripadnika drugih nacionalnosti kao Mađara, uz određenu novčanu naknadu.
Upravo o tome smo razgovarali u klubu manjinskih zastupnika, jer se broj pripadnika manjina, prema podacima DIP-a povećao 15.000. Tako se primjerice broj Talijana se povećao za preko 11 posto, Srba za 8.800, Roma za preko 600 i na kraju Bošnjaka za preko 3.000. Odgovor očekujemo iz Ministarstva uprave i DIP-a, rekao je Jankovics.

{mp3}manjine robi{/mp3}