Jankovics optužio SMU za rastrošnost

Uoči nedjeljnih izbora za vijeća nacionalnih manjina, na današnjoj je konferenciji za novinare izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Robert Jankovics upozorio na pretjerano trošenje proračunskih sredstava od strane Saveza Mađarskih Udruga. Konkretno tvrdi kako je prostor SMU-a u Zmajevcu preplaćen 10 puta.
{mp3}jankovicnajam {/mp3}
Jankovics je upozorio da je to školski primjer zloporabe položaja. Nadalje je naveo kako je iz državnog proračuna na ime donacija SMU isplaćeno 506.000 kuna od čega su članstvu dijeljeni paketi pomoći.  Na kraju je spomenuo nereagiranje gradske uprave na podzastupljenost Mađara u Gradskoj upravi Belog Manastira, jer se i dalje između 17 stalno zaposlenih ne nalazi ni jedan Mađar.
Zatražit ću sazivanje Odbora za pitanja i zaštitu prava nacionalnih manjina te stavljanje te teme na Gradsko vijeće, naglasio je Jankovics.
Jankovicsu je odgovorila predsjednica županijskog Vijeća mađarske nacionalne manjine Tinde Šipoš – Živić. Tvrdi kako su očekivali napade od strane Jankovicsa  jer u nedjelju slijede izbori.
Sredstvima koje spominje Jankovics, osim najma prostora, financirana je plaća tajnika Vijeća, ljetovanja i izleti djece, donacije učenika, gradnja spomenika, seminar nastavnika mađarskog jezika i ostale aktivnosti, rekla je Šipoš – Živić.
{mp3}tinda{/mp3}