Jakobfi i Jurić u Brifingu

Rad Udruge Prijatelji svetoga Martina i Centra za kulturu Beli Manastir bile su teme emisije Brifing. Predsjednik Udruge Igor Jakobfi i Edo Jurić tajnik Udruge i ravnatelj Centra, govorili su o radu u prošloj godini, prije svega socijalnim trgovinama. Jakobfi ističe građane i njihove donacije, grad i nekoliko tvrtki koji pomažu 250 baranjskih obitelji kroz socijalne trgovine u Belom Manastiru i Popovcu. Prošlu godinu su zvršili i poklonima za djecu korisnika socijalnih trgovina zahvaljujući donaciji iz njemačkog grada Eslingena.

{mp3}2019/igor socijala{/mp3}

Udruga prijatelji svetoga Martina nositelj je projekta Stopa svetog Martina, kroz koji je na Trgu u Belom Manastiru postavljena stopa, kao dio europskog projekta. Stopa je do sada postavljena u preko 250 mjesta u Europi i 19 u Hrvatskoj, a planiramo obilježiti i Ljetnog svetog Martina početkom srpnja, tvrdi Jurić.

{mp3}2019/edo stopa{/mp3}
Edo Jurić je predstavio djelatnosti Centra za kulturu, kroz činjenicu da je u prosjeku grad imao svaki treći dan neko kulturno događanje, što je za grad veličine Belog Manastira i više nego dovoljno.

{mp3}2019/edo centar{/mp3}