Izvrsna suradnja Županije s nacionalnim manjinama

Nakon nedavno završenih izbora i konstituiranja vijeća nacionalnih manjina u novom sazivu, župan Ivan Anušić i zamjenik župana Goran Ivanović primili su novoizabrane predsjednike šest vijeća nacionalnih manjina i predstavnike pet nacionalnih manjina u Osječko-baranjskoj županiji.
Na sastanku su sudjelovali Basri Haliti (albanska nacionalna manjina), Oliver Matijević (mađarska nacionalna manjina), Nikola Mak (njemačka nacionalna manjina), Branko Petrović (romska nacionalna manjina), Ana Kanđera (slovačka nacionalna manjina), Dejan Jeličić (srpska nacionalna manjina), Đemal Bratić (bošnjačka nacionalna manjina), dr. sc. Milorad Nikčević (crnogorska nacionalna manjina), Dragoljub Siljanoski (makedonska nacionalna manjina), Ahnetka Balatinac (rusinska nacionalna manjina) i Polonca Margeta (slovenska nacionalna manjina).

– Osječko-baranjska županija podržava rad svih nacionalnih manjina koje djeluju na našem području, pa tako i rad njihovih vijeća i predstavnika. Kao što su rekli svi nazočni na sastanku, naša suradnja je odlična, korektna i odgovorna s obje strane i takva će ostati. Naravno, kao i u svemu uvijek postoji prostor za još bolju komunikaciju. Hrvatska i Hrvati su uvijek bili i ostat će tolerantan narod, što osjete sve nacionalne manjine u Hrvatskoj, a osobno bih želio vidjeti da hrvatska nacionalna manjina u drugim državama uživa prava kakve imaju nacionalne manjine u Hrvatskoj – rekao je župan Anušić, dok je njegov zamjenik Ivanović podsjetio da  Osječko-baranjska županija od prošle godine obilježava i Dan nacionalnih manjina.