Izvješće o financijskom poslovanju Baranjskog vodovoda nije prihvaćeno

Gradsko vijeće Grada Belog Manastira održalo je osmu sjednicu na kojoj se od predloženih točaka dnevnog reda najviše vremena posvetilo razmatranju izvješća o radu i financijskom poslovanju Baranjskog vodovoda, koje nije prihvaćeno.

Kako je istaknuo direktor Baranjskog vodovoda Mario Kovač u izvješću za 2016. godinu, poslovna je godina završena s dobiti od gotovo pola milijuna kuna. No unatoč dobiti, problemi koji posljednjih godina postoje kao i sudski postupci koji se vode pogoduju otežanom poslovanju unatoč nastojanjima da se stvari dovedu pod kontrolu u financijskom i u funkcionalnom smislu. Stoga je bilo potrebno i optimizirati – kako kaže Kovač, broj zaposlenih.

{mp3}/2017/kova 1{/mp3}

Gradonačelnika Tomislava Roba zanimalo je jesu li u Baranjskom vodovodu uspjeli povući nešto sredstava iz Hrvatskih voda za rekonstrukciju vodopskrbne mreže. Odgovor direktora Kovača glasio je da nisu ni pokušavali jer prioritet ima kanalizacija . Unatoč ne prihvaćanju izvješća Grad Beli Manastir i Baranjski vodovod i dalje će nastojati iznaći zajednička rješenja za poboljšanje cjelokupnog vodoopskrbnog sustava kao i brže i funkcionalnije usluge građanima. Direktor Kovač istaknuo je kako se ustrajno radi na rekonstrukciji problematičnih dijelova mreže, ali da i postoje prioriteti:

{mp3}/2017/kova 2{/mp3}

Bilo je govora i o božićnom ukrašavanju, Adventu i troškovima spomenutog. Ovogodišnjim ukrašavanjem posebice su nezadovoljni mještani Branjinog Vrha. Gradski autobus i besplatni gradski prijevoz bilo je također jedno od pitanja. Odgovor gradonačelnika je da će to svakako biti ostvareno. No potrebno je riješiti određene stavke kako bi posao postao legalan i kako se radi na tome da se za njegovo ostvarenje iznađu sredstva , a da se ne opterećuje gradski proračun.