Izložba fotografija iz predstave „Dnevnik Anne Frank“

Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Gradsko kazalište Beli Manastir organiziraju prigodnu izložbu povodom obilježavanja 77 godina od smrti Anne Frank. Izložba fotografija iz predstave „Dnevnik Anne Frank“ Gradskog kazališta Beli Manastir, autora fotografija Zdenka Tomšića, bit će otvorena 28. ožujka 2022. (ponedjeljak) u galerijskom prostoru Centra za kulturu u 18 sati. U programu će sudjelovati i glumci iz predstave: Daniela Herman, Dunja Vlahek, Nebojša Šimić, Ana – Marija Zorčec.

Riječ je o najuspješnijoj predstavi Gradskog kazališta Beli Manastir koja je predstavljala Republiku Hrvatsku na festivalima u Ubu (Srbija) i Tuzli (Bosna i Hercegovina) te je izvedena diljem Hrvatske i šire, a dvoranu u Belom Manastiru punila je čak 9 puta. dr.sc. Dubravka Crnojević Carić proglasila ju je najboljom predstavom na festivalu u Slavonskom Brodu, a Dunja Vlahek je za ulogu Anne Frank u kategoriji „najbolja glumica“ dobila nagrade u Slavonskom Brodu, Retkovcima i za glumicu večeri u Ubu.

Tijekom tjedna, od 28. ožujka do 1. travnja, učenici i grupe će moći posjetiti izložbu (uz prethodnu najavu) uz stručno vodstvo Daniele Herman, mag.hist.

Broj mjesta je ograničen uz obavezno poštivanje važećih epidemioloških mjera vezanih uz održavanje kulturnih programa prema preporukama HZJZ.