Izložba ‘Romski otvoreni muzej’ u Dardi

Romsko kulturno umjetničko društvo Darda povodom Svjetskog dana Roma organizira izložbu fotografija poznatih Roma širom svijeta pod nazivom ‘Romski otvoreni muzej’, koja će se održati 8. travnja u Domu kulture s početkom u 18 sati. Cilj izložbe je promicanje društvene uključenosti i integracije romske nacionalne manjine u društvo.

RKUD Darda odazvalo se na natječaj „Solidarnost društveni kapital u lokalnoj zajednici“ raspisan temeljem potpisanog ugovora između Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ureda za financijske mehanizme Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma o provedbi programa za organizacije civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

Upravni odbor Nacionale zaklade prihvatio je odluku Procjenjivačkog tijela za odabir i odobravanju financijske podrške našoj organizaciji u iznosu 22.110,00 kuna.

„ROMSKI OTVORENI MUZEJ“ – fotografije i tekstovi o poznatim Romima diljem svijeta.

Cilj akcije: promicati društvenu uključenost i integraciju romske nacionalne manjine u društvo na području Općine Darda.
Najavljujemo  aktivnosti u sklopu akcije:
•    Radionice istraživanja
•    Izložba poznatih Roma
•    Radionice o diskriminaciji

Pozivamo vas 08.travnja (srijeda) u Dardu na izložbu fotografija Dom kulture s početkom u 18:00 sati. „Romski otvoreni muzej“ financiran od strane NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA.