Izbor za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije

Izravno iz Opatije u subotu, 19. veljače, ne propustite izbor za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije Dora 2022. godine. Prijenos ovog najvećeg glazbeno-scenskog spektakla, iz opatijske dvorane Marino Cvetković gledatelji će moći pratiti u 20:10 na Prvome programu HTV-a.

Gledatelji će telefonski sudjelovati u odluci koja će pjesma predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Tročlani ocjenjivački sudovi (žiriji) nalaze se u HRT-ovim Dopisništvima u Vukovaru i Zagrebu i u HRT-ovim centrima: Čakovec i Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Knin i Šibenik, Split i Dubrovnik.

Zvijezde show programa bit će Franka i prošlogodišnja pobjednica Dore, Albina koje za tu prigodu pripremaju i jedno “zajedničko iznenađenje”!

Voditelji spektakla su iskusni HRT-ov voditelj Duško Ćurlić, pjevačica, ali i naša svojedobna predstavnica na Eurosongu Franka Batelić Ćorluka te mlada glumica varaždinskog HNK i dobitnica Zlatnog studija za novo kazališno lice 2019. godine, Elizabeta Brodić.

Na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Torinu, Hrvatska će nastupiti u drugom dijelu prve polufinalne večeri – 10. svibnja. Druga polufinalna večer slijedi 12. svibnja, a veliko finale 14. svibnja.