INOVA – BUDI UZOR 2023 – Trostruko zlato Prvoj srednjoj školi Beli Manastir

Učenici Prve srednje škole Beli Manastir sudjelovali su na prestižnoj izložbi inovacija INOVA 2023, koja se smatra drugom najstarijom izložbom inovacija na svijetu i drugom najvećom europskom izložbom inovacija. Ovogodišnji događaj okupio je nevjerojatnih 450 izložaka iz 23 države diljem svijeta, a ova škola je prestavila tri projekta te za svaki od tih projekata osvojila zlatnu medalju:

1. AInventura – Aplikacija za vođenje inventure koristeći umjetnu inteligenciju (autori: Vanesa Kereš i Tena Horvat): Ovaj inovativni projekat kombinira snagu umjetne inteligencije s potrebom za učinkovitim vođenjem inventura. Tim je pokazao da tehnologija može revolucionirati procese upravljanja inventurom.

2. BikeUp – Aplikacija za iznajmljivanje bicikala (autor: David Palinkaš): U svijetu gdje je održivost ključna, BikeUp donosi jednostavno rješenje za iznajmljivanje bicikala. Davidov projekt pokazuje kako digitalna tehnologija može potaknuti ekološki prihvatljivu mobilnost.

3. Teleport – Društvena mreža bazirana na lokacijama korisnika (autori: Zoltan Palinkaš i Mario Salai): Teleport je revolucionarna društvena mreža koja povezuje ljude na temelju njihove trenutačne lokacije. Zoltan i Mario demonstrirali su kako tehnologija može promijeniti način na koji se povezujemo s ljudima u našem okruženju.

Čestitamo učenicima!

Mario Salai, prof.

Izvor: FB Prva srednja škola Beli Manastir