Za vikend cijepljenje bez naručivanja

Foto: arhiva

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 253 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Antunovca, Osijeka i Valpova. U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 396 osoba.

Prošlog vikenda imali smo prvo otvoreno cijepljenje pacijenata bez najave te smo izuzetno zadovoljni odazivom građana na svih sedam punktova na području županije. Cijepljenju je pristupilo 3.814 osoba, Cijepljenje se nastavlja i idući vikend (19. i 20. lipnja) na punktovima u dvoranama Gradski vrt i Zrinjevac u Osijeku te u dvorani u Đakovu, dakako opet bez prethodne najave, pa pozivam građane da se odazovu. Na ostalim punktovima provodit će se cijepljenje pacijenata koji su naručeni za primanje druge doze cjepiva. Naravno, građani koji su zainteresirani za cijepljenje bez prethodne najave mogu doći na neku drugu lokaciju – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.

Naglasio je kako procijepljenost građana s prvom dozom cjepiva na području Osječko-baranjske županije sada iznosi 43,9 posto, a 18,7 posto s drugom dozom. Republički prosjek procijepljenosti prvom dozom je 42,2 posto. Lukić je dodao kako se konstantno brine za sva područja županija, pa i sva ruralna područja na koja su se slale potrebne doze cjepiva u tamošnje ambulante Doma zdravlja OBŽ. Ukoliko se ukaže potreba angažirat će se i mobilni autobus za cijepljenje.