I tata je važan!

Dječja osječka kreativna kućica
Dječja osječka kreativna kućica

Dječja osječka kreativna kućica pokrenula je kampanju za poticanje aktivnog očinstva “I tata je važan”, a radi se o projektu poticanja očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu kroz kampanju, predavanja i program podrške očevima u Dokkici.
Glavni ciljevi projekta su: promocija rodne ravnopravnosti i aktivnog očinstva u obiteljskom životu, unaprjeđenje savjetodavnog rada s očevima u lokalnoj zajednici te podrška budućim roditeljima u jačanju roditeljskih kompetencija.
Projekt se provodi uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri su osječki Zavoj za javno zdravstvo i Dom zdravlja.
Za projekt Dokkice pred objektiv je stalo 13 osječkih očeva uz svoju djecu, a  fotografije očeva s djecom i njihove poruke osvanule su u čekaonicama Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i na više mjesta na otvorenom prostoru.
Dopredsjednica Dokkice, Mirna Šmit izjavila je kako je projekt  “I tata je važan” jedinstven u Hrvatskoj, te kako projekt nije završen nego je tek na početku, razvijat će se preko Ureda za tate, a bit će organiziran i niz radionica i predavanja o temi – zašto je i tata važan u odgoju djeteta.