HVK “Baranja” Draž – povijesni uspjeh

Na Međunarodnoj regati Croatia Open 2022 osim posada iz Hrvatske sudjelovale su posade iz Austrije, BiH, Mađarske, Slovenije, Bugarske, Estonije, Srbije, Turske, Italije, Slovačke. Na regati su sudjelovali s najboljim veslačicama.

Dora Balić sada već drugu godinu za redom dokazuje da je najbolja mlađa juniorka u samcu kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnim regatama, nakon prošlogodišnje regate na Bledu i osvojene dvije bronce ovaj vikend je u Zagrebu osvojila 2 zlata.
Prvi dan natjecanja veslala je u kombinaciji s Laurom Lalić iz VK Istra iz Pule te nakon prvog mjesta u kvalifikacijama istu utrku su ponovile u finalu i uzele zlato, drugi dan Dora je odmjerila snage s najboljim veslačicama u samcu te također nakon prvog mjesta u kvalifikacijama odveslala sjajnu utrku u finalu i uzela drugo zlato, sve ovo je bilo dovoljno da Dora Balić i trener Tomislav Oršolić budu pozvani od strane izbornika na pripreme hrvatske izborne vrste koje će se održati u Skradinu.

Uz Doru na natjecanju je sudjelovala i naša kadetkinja Ana Tufeković koja je prvi dan sjela u dubl u kombinaciji s Iktusovom Anom Puškadijom i osvojile su zlatnu medalju, drugi dan je Ana sudjelovala u samcu te također osvojila zlatnu medalju. Četiri osvojena zlata na međunarodnoj regati najbolji je i povijesni uspjeh koji je ostvarila HVK Baranja Draž. Jako su ponosni na ostvarene rezultate i na veslačice te trenera, nadaju se da će pozitivne rezultate nastaviti i u budućnosti.

HVK “Baranja” osnovan je 2007.godine. Od tada djelovao je aktivno sve do 2010.godine, kada je stavljen u mirovanje. Klub je ponovno aktivan od 2015.godine.

Danas klub broj 15 članova čiji broj povremeno varira. Predsjednik kluba je Damir Kormanjoš, a trener Tomislav Oršolić.

Čestitke od ekipe s Radio Baranje!