Hrvatski strijelci do odličja stigli i u juniorskoj konkurenciji

srebro su mars juniori

Hrvatski strijelci do odličja su stigli i u juniorskoj konkurenciji. Hrvatska reprezentacija u sastavu Borna Petanjek, Denis Tomašević i Luka Štrbenac osvojila je ekipno srebro u gađanju zračnom puškom.


Dečki u pojedinačnim mečevima: Borna ušao u finale kao 2. ali je završio na 8. mjestu, Luka Štrbenac je ostao na 9. mjestu i sa malo sreće je mogao u finale a Denis je u pojedinačnom meču krenuo odlično i nažalost pad koncentracije u 3 seriji je odnio mogućnost višeg plasmana, završio je na 28. mjestu. No, Europska medalja, ona srebrna stigla je u u Beli Manastir.

{galerija}/Sport/srebromars{/galerija}

—————

Hrvatska muška reprezentacija u gađanju zračnom puškom u sastavu Petar Gorša, Marin Čerina i Miran Maričić osvojila je srebrnu medalju u ekipnom natjecanju na Europskom prvenstvu u mađarskom Gyoru.

Hrvatski su strijelci u kvalifikacijama ostvarili treći rezultat da bi u četvrtfinalu bili uspješniji od Italije. U polufinalu su bili uspješniji od Mađarske sa 16:12, no u finalu su bolji bili strijelci iz Rusije sa 22:18. Brončanu medalju osvojila je reprezentacija Mađarske.

Srebro u momčadskom dijelu druga je medalja za Hrvatsku u Gyoru, ranije je Gorša osvojio broncu u pojedinačnom natjecanju u gađanju zračnom puškom.

Hrvatske streljačice u sastavu Snježana Pejčić, Valentina Gustin i Tanja Perec nisu uspjele obraniti prošlogodišnje srebro iz Maribora. U kvalifikacijama su zauzele tek 14. mjesto. Zlato su osvojile Rumunjke, srebro Dankinje, a broncu Ukrajinke.

Obje hrvatske reprezentacije u zračnom pištolju zaustavljene su u četvrtfinalu.

Zlato kod pištoljaša osvojili su Ukrajinci, srebro Srbi, a broncu Nijemci, dok je kod pištoljašica zlato uzela Rusija ispred Njemačke i Srbije.