Hrskava voćna torta

Voćni nadjev:

1 limenka miješanog voća (ocijeđena masa 480 g)
250 ml  voćnog soka (iz limenke)
250 ml  vode
2 omota preljeva za torte svijetlog
4 žlice šećera

Tijesto:
150 g mliječne čokolade
200 g müsli

Krema od šlaga:
200 g hladnog vrhnja za šlag
150 g jogurta (2,8 % masnoće)
2 omota želatine fix
50 g šećera
naribana korica limuna

Za ukras:
50 g mliječne čokolade
30 g müsli
3 žlice likera od jaja

Pladanj za torte obložite papirom za pečenje i na njega položite obruč za torte (ø 26 cm) bez dna.

Voćni nadjev:
Voćni koktel dobro ocijedite u cjedilu. Sačuvajte sok i izmjerite 250 ml. Pripremite preljev za torte sa sokom, šećerom i vodom prema uputi na omotu. Umiješajte voće. Voćni nadjev ostavite u zdjeli da se ohladi i povremeno ga promiješajte.

Tijesto:
Nasjeckajte čokoladu i otopite je na slaboj temperaturi. Müsle stavite u vrećicu za zamrzavanje koju dobro zatvorite i s valjkom za tijesto sve usitnite. Žlicom umiješajte müsle u čokoladu. Masu stavite u obruč za torte i žlicom ravnomjerno utiskivanjem napravite ravno dno. Dno torte najmanje 45 minuta ostavite u hladnjaku da se hladi.

Krema:
Istucite čvrsti šlag. Jogurt ulijte u posudu, umiješajte Želatinu fix  mikserom  pri najnižoj brzini i miješajte. Pomiješajte šećer s naribanom koricom limuna i dodajte smjesi. Umiješajte šlag, voćni nadjev, izlijte na tijesto i zagladite. Zatim obložite nadjevom od šlaga. Pomoću žličice u šlagu izvucite vrhove. Tortu stavite najmanje jedan sat u hladnjak. Prije posluživanja odvojite obruč od torte. Tortu poprskajte likerom od jaja. Tortu ukrasite hrpicama müsla koje ste dobili miješanjem müsla u otopljenu čokoladu.