Gradonačelnik o vojarni i aktualnostima u gradu

Gostujući u emisiji Brifing, gradonačelnik Tomislav Rob je naglasio kako je stanje u proračunu bolje od očekivanja, jer se zbog pandemije očekivao veći pad te je najavio nastavak potpore poduzetnicima, a predstavio je i plan upravljanja vojarnom.

Kako bi kanalizirali sve zahtjeve građana da pomognu Banovini, odlučeno je da prikupljanje pomoći vrši Crveni Križ, a Grad je reagirao sa uplatom 50.000 kuna i donacijom najpotrebnije tehničke robe agregata i grijalica. Dogovara se zajedničko i financiranje obnove objekata na Banovini od strane svih baranjskih općina. Izrazio je zadovoljstvo što je konačno riješeno pitanje vojarne, odnosno da će grad Beli Manastir biti korisnik. O tome je još 2017. godine izvijestio premijera Plenkovića, koji je tada dao potporu ideji.

{mp3}2021/rob vojarna{/mp3}

Kako bi se konačno riješio problem buke, odnosno laveža pasa iz skloništa za pse na Osječkoj ulici, gradonačelnik Rob je najavio projekt gradnje skloništa u Bolmanu, čime bi se riješio problem stanovnika Crvenih zgrada..

{mp3}2021/rob psi{/mp3}

Rob je izrazio žaljenje što je propao projekt ustroja zajedničke baranjske Javne profesionalne vatrogasne postrojbe, koji je bio pred realizacijom. Naime donesen je novi Zakon o vatrogastvu, koji donosi nova rješenja ustroja, ali problem ostaje, jer sadašnju postrojbu financira najvećim dijelom grad Beli Manastir, a gasi se po cijeloj Baranji.