Glazbena škola u Osijeku najuspješnija glazbena škola u Hrvatskoj

Na 127. Plenumu ravnatelja Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek dodijeljena je Godišnja nagrada Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješniju glazbenu školu u Hrvatskoj za 2022. godinu! – javili su i pohvalili se iz Glazbene škole na Facebooku, dodajući…

Ponosni smo na sve djelatnike i učenike koji su zaslužni za ovo priznanje, a velika zahvala ide i roditeljima koji podržavaju rad i trud njihove djece i nastavnika.

– Nastavljamo i dalje raditi na razvoju kvalitete i nadamo se daljnjoj suradnji i podršci svih uključenih u rad i razvoj naše škole – zaključuju u objavi.

Glazbeno školstvo pokrenuto je u Osijeku 1831. godine, osnutkom glazbene škole koja je do 1921. godine djelovala s povremenim kraćim prekidima. Kontinuirano glazbeno obrazovanje u gradu Osijeku od 1921. godine provodi Glazbena škola Franje Kuhača, tada pod nazivima: Muzička škola, Gradski konzervatorij i Gradska glazbena škola. Od 1961. godine škola nosi ime prvog hrvatskog glazbenog povjesničara, muzikologa i etnomuzikologa Franje Kuhača.