Sastojci
Masno tijesto
• 25 dag mekog brašna
• 12,5 dag maslaca
• 5 dag svinjske masti
• 1 manja žličica soli
• cca 1 dl mlake vode
• maslac za premazivanje kalupa
• 1/2 jušne žlice kiselog vrhnja za premazivanje pite
Nadjev
• 5 dag maslaca
• 2 pune jušne žlice mekog brašna
• 1/2 litre toplog mlijeka
• 1/2 kavene žličice muškatnog oraščića
• 1 kom jaje
• 4 jušne žlice sjeckanog celerovog lista
• 4 jušne žlice ribanog parmezana
• po potrebi sol, papar
Tijesto
Prosijano brašno umijesite sa omekšalim maslacem i mašću, dodajte sol i vodu. Brzo umijesite i pritom čim manje gnječite tijesto. Za nekoliko minuta je tijesto spremno za odmaranje, pa ga prebacite na pobrašnjeni tanjur, pokrijte čistom krpom i ostavite da miruje dok pripremate nadjev.
Nadjev
U posudi otopite maslac, dodajte mu brašno, malo popržite, a potom dodajte toplo mlijeko energično miješajući na laganoj vatri. Kad je umak baršunast i teksture malo gušće kaše, pridodajte naribanog muškatnog orašćića, sjeckani celerov list, jaje i ribani sir. Začinite solju i paprom po ukusu. Malo ohladite.
Pripremite okrugli kalup (npr. onaj za pizzu) i lagano premažite maslacem.
Tijesto podijelite na dva nejednaka dijela pa veći dio na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u krug veći od kalupa. Tijesto presložite na 4 dijela (kao kod lisnatog) pa ga prenesite do kalupa, postavite u sredinu, rastvorite ga, izravnajte dno, a krajeve prebacite izvan kalupa.
Nadjev rasporedite po tijestu, potom razvaljajte manji dio tijesta, umotajte na valjak i prebacite na vrh kalupa, preko nadjeva. Poravnajte. Slobodne rubove doljnjeg tijesta izrežite kotačićem uokrug, a potom prebacite na gornji dio tijesta i prstima ga oblikujte u vjenčić. Premažite razmućenim kiselim vrhnjem pomoću kista pa stavite u ranije ugrijanu pećnicu na 180 celzijevih stupnjeva dok ne dobije lijepu rumenu koricu.