Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline”

Tradicionalni 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ u Kaptolu donio je 18 novih pjesama u izvođenju tamburaških sastava i solista uz pratnju tamburaša Rubato s područja kontinentalne Hrvatske.
Organizator je bila općina Kaptol u suradnji s Udrugom za glazbu „Pan press“ iz Požege,a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije.

Odlukom stručnog žirija prvu nagradu, a to je uz novčani iznos snimanje video spota i nastup na požeškom „Aurea festu“ osvojio je TS Lajbeki iz Velike Gorice s pjesmom “Noćas ti dolazim u snove” koju je na tekst Đurđe Habel uglazbio Matija Kos,te aranžirao Krunoslav Dražić, drugi je TS Tkanica iz Nove Gradiške sa skladbom „Jedna runda“ Gorana Ivanovića Laca, a treći grupa Happiness iz Karlovca i pjesma “Pozdravi mi Slavoniju” koju je na tekst Pere Picukarića skladao Vlado Smiljanić.

Posjetitelji u dvorani svojim glasovima prvu nagradu su dali muškoj pjevačkoj skupini Baće iz Tenje koji su uz TS Žeteoci otpjevali pjesmu Josipa Valentića “Na utvaju”, druga je Ana Baketarić iz Pleternice s pjesmom „Zatvori oči“ autora glazbe Alena Mozera i teksta Ivana Olića, te treći Željko Witovsky s (pjesmom “Gubitnik” za koju je tekst napisala Štefanija Soldan, a glazbu i aranžman Alen Mozer.
Objavljen je festivalski album,a prihod od prodaje ide za potrebe Caritasa župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

{galerija}Glazba/zlatniglas{/galerija}