Edenske kronike – Zanimljiv autor sa zanimljivim romanom u Belom Manastiru

Prvo ćemo malo o romanu, zatim vam donosimo duhovitu biografiju ovog neobičnog i zanimljivog pisca. Predstavljanje ovog romana održat će se u Belom Manastiru 26. lipnja u Caffe baru Lymmar u ni manje ni više nego u 18: 48h. Očekuje vas i glazbena poslastica.

Tko je Leo Lavrenčić i što je to zanimljivo napisao pročitajte u nastavku!

Roman Edenske kronike satirični je presjek prvih nekoliko godina i stoljeća nakon Postanka u kojemu se isprepliću sudbine prvih ljudi i viših svjetlosnih bića dok pokušavaju pronaći svoje mjesto u tom mladom svijetu. Lilitinim bijegom iz Edena poslije jedne od brojnih svađa s Adamom, prvi čovjek dobiva novu priliku s drugom ženom, Evom. No, nakon afere sa zabranjenim plodom jednog od brojnih edenskih stabla, oboje bivaju protjerani iz Rajskog vrta i naizgled prepušteni samima sebi. Njihovo preživljavanje u surovoj stvarnosti vanjskog svijeta začinjeno je čestim nesporazumima, svađama i prevarama u maniri najboljih telenovela. Pored tog prvog ljubavnog trokuta, galeriju likova upotpunjuju tri mala kerubina koja se nekako uvijek nađu u prilici komentirati događaje, zatim jedan znatiželjni serafin s literarnim ambicijama u društvu brbljave zmije, ali i sama Stvoriteljica…

Djelo se, kroz vječne teme smisla i svrhovitosti života, može čitati kao fantasy roman, satirični komentar i kritika ljudske civilizacije, kako njezinih tekovina, tako i suvremenih pojava, kao ljubavna priča ili samo kao ljetno štivo s ponešto lake filozofije protkane specifičnim humorom.

Biografija

Leo Lavrenčič više uopće nije mlad, ali je zato i dalje potpuno nepoznat autor negdje iz Istočne Hrvatske. Rođen je tu i tu – koje je, u međuvremenu, postalo tamo – prije više od četiri desetljeća, školovao se tu i tamo i stekao kakav-takav akademski stupanj. Danas živi u točki A, a radi kao nastavnik Geografije u točki B pa ga svakodnevno možete sresti duž državne ceste D7 ili autoceste A5, ovisno o vremenskim uvjetima i pomicanju sata. Pije samo jednu vrstu kave pa ga je najlakše pronaći pored benzinske postaje koja prodaje točno tu kavu. Ako ga baš želite pronalaziti.

Među najveće uspjehe u životu broji mu se to što je prestao pušiti, kao i činjenica da se, na neku foru, uspio oženiti. I dobiti savršenog malog potomka! Njegov se svijet vrti uglavnom oko obitelji, a ako pronađe nešto slobodnog vremena, koristi ga za čitanje, pisanje i debljanje. Voli sve što su nekada voljeli mladi.

Do sada je objavio dvadesetak kratkih priča različitog žanra i roman „Aristotel je i dalje mirno rastao“ (CEKOMS, 2018.). Urednik je najneredovitije periodike u povijesti Galaksije, SF&F Tanka (Zbirke SF & fantasy priča brodskih autora), gdje je i jedan od redovitih autora.