Drugo masovno ubojstvo u Srbiji, uhićen ubojica

Srbijanska policija je nakon opsežne potrage u okolini Kragujevca uhitila U. B. (21), osumnjičenog da je tijekom noći vatrenim oružjem u tri sela kod Mladenovca usmrtio osam osoba i ranio 14, priopćio je MUP Srbije.

Prema neslužbenim saznanjima, osumnjičeni je uhićen na području sela Grošnica kod Kragujevca.

Pretpostavlja se da je imao i suučesnike, ali za sada nema službenih potvrda.

Uhićeni mladić pucao je iz automatskog oružja na mještane nekoliko sela u općini Mladenovac. 

U potrazi za napadačem koji je u selima Dubona, Malo Orašje i Šepšin kasno sinoć rafalima iz vatrenog oružja usmrtio osam osoba, a ranio 14, sudjelovalo je oko 600 policajaca i pripadnika specijalnih jedinica.

Uroš B. je prvo sinoć u Duboni pucao iz automatske puške, a napad je nastavio u selima Malo Orašje i Šepšin. Među ubijenima je jedan policajac, koji u trenutku napada nije bio na dužnosti, i njegova sestra. Najmlađa žrtva ima 15 godina, doznaju beogradski mediji.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić napad je okarakterizirao kao “teroristički akt”.

Ranjeni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra u Beogradu, Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” i Opću bolnicu u Smederevu, javljaju agencije.

Krvavi pohod iz automobila u pokretu

Beogradski mediji izvijestili su oko ponoći kako je u četvrtak navečer u pucnjavi kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, ubijeno osam, a ranjeno 13 ljudi, navodeći da se prema neslužbenim saznanjima strahuje kako bi broj žrtava mogao biti i veći.

Prema prvim informacijama objavljenim oko ponoći, mediji su javljali da su ubijene dvije osobe – jedan policajac i njegova sestra u selu Dubona, a ranjeno je sedmero, među kojima i djeca. Naknadno je javljeno da je i treća osoba podlegla ozljedama, a da je ranjeno jedanaestero.

Prema naknadnim informacijama iz srbijanskih medija ubijeno je osam osoba.

Naoružani napadač je, navodno, ispalio rafale iz automobila u pokretu. Na teren su odmah upućene snage žandarmerije.

Portal “Večernjih novosti”, koji je neprekidno uživo prenosio nove informacije o zločinu, javio je noćas  da je ranjeno 13 osoba, od kojih je sedmero u kritičnom stanju. Taj portal zločin nazvao “terorističkim aktom”.

Radiotelevizija Srbije javila je pak da je osam osoba ubijeno, a deset ranjeno.

Riječ je o drugom masovnom ubojstvu u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.

Mladenovac je i prije 10 godina bio poprište masovnog ubojstva kada je, u selu Velika Ivanča, 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda – šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.

HINA