Direktor Migles u Brifingu

Baranjska čistoća svakodnevno zbrinjava oko 50 tona otpada sa područja cijele Baranje. U prošloj godini Čistoća je preuzela održavanje javnih površina i zimsku službu što je također uvjetovalo nova ulaganja, a početkom veljače preuzeta je i gradska tržnica. Kupljen je novi kamion za odvoz otpada, koji ima uređaj za očitavanje čipova, što je budući način odvoza i naplate otpada. Prošle godine Čistoća je podigla cijenu odvoza otpada za 10 kuna, a tada je rečeno kako trebaju nove investicije u proširenje odlagališta, novi kamion i još neka manja ulaganja. To, kao i svako poskupljenje nije naišlo na odobravanje, ali danas nakon godinu dana direktor Branko Migles tvrdi kako je poskupljenje bilo neophodno.
{mp3}migles deset{/mp3}
Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji i velikom broju socijalnih slučajeva, naplata je na zavidnih 90 posto. Temeljni posao kojim je od prošle godine prioritet u Baranjskoj čistoći, kao i u svim komunalnim poduzećima u Hrvatskoj – je sortiranje otpada, a ključnu ulogu u tom procesu nose građani, kojima su osigurane kante za sortiranje.
Tako je u 2015. godini primjetno veliko povećanje odvoza sortiranog papira i plastike, te manje količine stakla od 13 tona, metala oko 5,5 tona i 12 tona auto guma, dodao je Migles.
{mp3}migles sortiranje{/mp3}