Dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se već 25 godina s ciljem podizanja svijesti o iskoristivom potencijalu starijih građana. U Belom Manastiru bit će obilježen u Domovima za starije i nemoćne. Slogan Svjetske zdravstvene organizacije i UN-a ‘Stariji ljudi kao nova snaga za razvoj’ upućuje na važnost zdravog, aktivnog i produktivnog starenja. Pučka pravobraniteljica Lora Vidović istaknula je da položaj više od milijun starijih osoba u Hrvatskoj i dalje nije dovoljno dobar, a ogleda se u četiri ključna problema – ekonomskom iskorištavanju, nedostupnosti usluga u zajednici, diskriminaciji temeljem dobi i nedostupnosti informacija.
Dom za starije i nemoćne u Belom Manastiru skrbi o 180 korisnika, a danas ćemo im pokušati razveseliti njihov dan prigodnim programom, rekao je ravnatelj Doma Darko Tolić.
{mp3}tolic{/mp3}
Drugi Dom za starije i nemoćne – Baranjsko sunce također priređuje zabavu za svoje korisnike. Ravnateljica Ankica Gregoran poziva sve starije osobe da se priključe današnjoj proslavi Dana starijih.
{mp3}Gregoran{/mp3}