Dan policije i blagdan zaštitnika sv. Mihovila

Policijski službenici i službenice, njih 20.227, 29. rujna, svečano obilježavaju Dan policije i blagdan svog zaštitnika, svetog Mihovila.

Ovogodišnje obilježavanje Dana policije 2022. u znaku je ujedinjenja intervencijskih snaga – specijalne i interventne policije – te u znaku Policijske škole „Josip Jović“ u kojoj se obrazuju mladi policijski naraštaji.

Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra Davora Božinovića;

Poštovane policijske službenice i službenici,

djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,

čestitamo vam 29. rujna, Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Svjedočite da se pitanje sigurnosti, na nacionalnoj i globalnoj razini, pokazuje kao sve važniji i kao sve složeniji izazov, a u njemu ste upravo vi najvažniji čimbenici.

Sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i posebice policije unutar toga nezaustavljivo se širi.

I u posljednjih godinu dana svijet se nastavio suočavati s pojavom negativnih sigurnosnih scenarija, među kojima prednjači otvorena agresija na europskom tlu i posljedične krize koje izaziva. No naš se sustav i takvom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio.

Za to ste prvenstveno zaslužni vi, djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, koji nove izazove u radu dočekujete otvorena uma i spremni na odgovore. O tome najbolje svjedoče rezultati vašega svakodnevnog rada u svim područjima sigurnosti: sprječavanju kažnjivih ponašanja, u području suzbijanja i otkrivanja kriminaliteta, sigurnosti prometa na cestama, sigurnosti državne granice, u području provedbe preventivnih aktivnosti, ali i u području istraživanja ostalih sigurnosnih događaja koji utječu na stanje sigurnosti u našoj zemlji.

Upravo zbog stalno nadolazećih izvanrednih, kriznih okolnosti koje nas prate već treću godinu za redom, zahvaljujemo vam na vašoj požrtvovnosti i nepokolebljivoj ustrajnosti u radu te vam od srca čestitamo Dan policije i vašeg zaštitnika, svetog Mihovila.

Uz profesionalne želje, sreću, mir i zdravlje želimo vam i u osobnim životima.