Dan Općine Bilje

opcina bilje
opcina bilje

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja poginulim braniteljima Bilju obilježen je Dan Općine i Dan povratka. Gost u programu Radio Baranje bio je načelnik Željko Cickaj i mještanima čestitao Dan općine koji se ove godine zbog epidemiološke situacije obilježio simbolično.

 

Ipak, ono čime se Općina može pohvaliti milijunski su projekti koje nije zaustavila pandemija koronavirusa. Načelnik Cickaj podsjetio je na završeno Reciklažno dvorište kojem predstoji još samo formalni postupak registracije. Investiciju je s oko 4 milijuna kuna financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dovršene su rekonstrukcije Ulice Biljske satnije i Strossmayerove ulice, kao i više od milijun kuna vrijedna energetska obnova Društvenog doma u Vardarcu. Pri kraju su radovi Dječjeg vrtića u Kopačevu koje s više od 4 milijuna kuna financira Ministarstvo poljoprivrede kroz projekt ruralnog razvoja, a vrtić će biti spreman do početka nove pedagoške godine. Samo prošle godine, udio europskih sredstava u općinskom proračunu iznosio je više od 50%.

Ima još niz manjih projekata koji možda nisu financijski zahtjevni ali poboljštavaju uvjete života na području Općine. Mi ljudima moramo prižiti bolji i lagodniji život, a sve što radimo, radimo za dobrobiti svih nas u budućnosti.” kaže načelnik Cickaj.

Za idućih godinu dana najavljuje nastavak 10 milijuna kuna vrijedne radove na biciklističkoj stazi uz Biljsku cestu, uskoro slijedi raspisivanje javne nabave za projekt Biljske stepe, te za rekonstrukciju zgrade TZ-a. Riječ je o EU projektu prekogranične suradnje s Republikom Srbijom vrijednosti preko 3 milijuna kuna.

Drago nam je što je Općina Bilje prepoznata kao ugodno mjesto za život, to možemo zahvaliti i našem geografskom položaju, blizini Osijeka ali prirodnim bogatstvima. Općina Bilje već sada nudi puno toga za ugodan život, imamo riješeno pitanje predškole i produženog boravka u osnovnoj školi, pola milijuna kuna godišnje dajemo učenicima i studentima za stipendije, a subvencioniramo i kamata na kredite za kupovinu objekata na području Općine.” kaže Cickaj.