Dan Grada Belog Manastira

Dan Grada Belog Manastira obilježava se 11. studenog na blagdan Svetog Martina. Program obilježavanja započeo je 9. studenog predavanjem o Dinku Šimunoviću, te dan kasnije otvorenjem 7. Salona fotografija ‘Minijature’ Beli Manastir 2016. Središnja proslava započela je danas izložbom u povodu 1700. godišnjice rođenja Sv. Martina.

Stručnim skupom „Knjižnice i kontinentalni turizam“ obilježen je i Dan hrvatskih knjižnica. Kod Središnjeg križa na Katoličkom groblju u Belom Manastiru gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš sa suradnicima, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak, predstavnici gradskih tvrtki i braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće. Otvaranje izložbe “Baština Baranje – kroz Baranju okom, dušom, lopatom i špahtlom” u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, Turističke zajednice Baranje i Grada Belog Manastira održano je u Etnološkom centru baranjske baštine u 11. sati, a istovremeno je u crkvi Sv. Martina održana Sveta misa koju je predvodio đakovačko-osiječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić. Nakon Svete mise uslijedio je tradicionalni blagoslov vina.
{galerija}dangrada{/galerija}
Na Trgu slobode članovi Saveza mađarskih udruga kuhali su grah, a održan je i sajam eko proizvoda, suvenira i tradicionalnih jela na kojem su proizvode predstavili baranjski obrtnici i OPG-ovi. Svečana sjednica Gradskog vijeća i potpisivanje Sporazuma između gradova Cambridge iz Sjedinjene Američke Države i Beli Manastir održana je u Dvorani kina Beli Manastir, dok je Demokratska zajednica Mađara Hrvatske upriličila kao i svake godine oživljavanje legende o Svetom martinu na Trgu slobode.