Načelnik Cickaj u Brifingu

Kao i većina općina i gradova i Općina Bilje će osjetiti negativne posljedice korona krize. Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj očekuje pad i do 35 % prihoda u proračunu, rekao je u emisiji Briffing i dodao kako će morati štedjeti na manifestacijama i udrugama.

Za slijedeći vikend održat će se Ribarski dani u Kopačevu, ali sa smanjenim brojem posjetitelja, sudionika i OPG-a. Trdnutačno najveći problem u Općini Bilje su komarci, jer svaki tretman je uzaludan,zbog nemogućnosti tretmana Kopačkog rita. Jedan tretman košta 50.000 kuna sa zemlje, a aviotretman preko 200.000 kuna i donese mir stanovnicima samo nekoliko sati.
Pitaju me građani zašto se u Srbiji može aviotretirati te u Mađarskoj gdje se tretira i Nacionalni park, rekao je Cickaj

{mp3}2020/cickaj komarci{/mp3}

Jedan od najvećih infrastrukturnih problema u Općini Bilje su oštećene ceste nakon završetka radova na kanalizaciji. Planirana je obnova nekoliko ulica, a Blatna ulica bit će obnovljena u sklupu najvećeg projekta koji se radi u Općini Bilje – biciklističke staze. Završetak radova na stazi očekuje se do kraja godine, a obnova blatne slijedeće godine.

{mp3}2020/cickaj ceste{/mp3}

Iako je nekoliko puta rekao kako je ovo posljednji načelnički mandat, Cickaj je najavio mogućnost ponovnog kandidiranja zbog pritisaka da budući načelnik bude iz redova mađarske nacionalne manjine. Nacionalni ključ je stvar prošlosti i to je neprihvatljivo, jer se treba birati kvalitet, a ne nacionalnost.