Božićnice umirovljenicima

Obavještavamo umirovljenike s područja Grada Belog Manastira i prigradskih naselja (Branjin Vrh, Šumarina i Šećerana) da je povodom predstojećih božićnih blagdana Grad Beli Manastir i ove godine osigurao sredstava za isplatu jednokratne novčane potpore – božićnice umirovljenicima s mjesečnim iznosom mirovine od 3.000,00 kn i manje u iznosu od 200,00 kuna. Isplata će biti obavljena od 6. prosinca 2021. godine do 20. prosinca 2021. godine na tekući račun ili osobnom podjelom na kućnoj adresi (ovisno što je odabrano).

Svi oni koji još nisu podnijeli zahtjev kao i novi umirovljenici, odnosno oni koji su u međuvremenu od Uskrsa ostvarili pravo na mirovinu da najkasnije do 10. prosinca podnesu zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći uz dokumentaciju (osobna iskaznica, IBAN i zadnji odrezak ili rješenje o mirovini) na adresi Gradske uprave, I kat, Kralja Tomislava 53, Beli Manastir, soba 220, svakim radnim danom do 7 do 15 sati ili putem e-mail adrese bozicnice@beli-manastir.hr.

Ostali umirovljenici ne moraju ponovno podnositi zahtjev (osim ukoliko nije došlo do promjene koja utječe na isplatu – promjene tekućeg računa, promjene prebivališta ili eventualno nastup smrti umirovljenika).

Općina Čeminac je u svom godišnjem proračunu predvidjela sredstva za isplatu božićnice umirovljenicima koji imaju prebivalište na njenom području, a ove godine je to 700 kuna po umirovljeniku. Svi koji imaju pravo trebaju se prijaviti do 15.12.2021. i donijeti kopiju osobne iskaznice, OIB, te zadnji odrezak od mirovine (domaće i inozemne), a uvjet koji će se provjeravati je i da umirovljenik nema nepodmirenih obaveza prema Općini Čeminac. Za eventualna pitanja i više informacija oko isplate božićnice može se detaljnije saznati na tel. 304-327 (Jasna Hlevnjak).