‘Božić je pred vratima’

Tamburaški sastav Prijatelji i Minea u predblagdansko vrijeme predstavljaju novu pjesmu ‘Božić je pred vratima’. Istodobno je u Đakovu snimljen i prateći video spot koji dočarava Božić u krugu obitelji i prijatelja.

Tekst pjesme ‘Božić je pred vratima’ u izdanju Hit Recordsa potpisuje Uršula Tolj, glazbu Marko Tomasović, a aranžman Ante Gelo, Zvjezdan Marjanović, Krunoslav Dražić i Dario Hleb. Redatelj spota je Mario Šulina iz studija Produkcija Nova. Svakom je autoru (pa i izvođaču) izazov napraviti božićnu pjesmu. Ima ih toliko a sve ih volimo jer je Božić ipak poseban blagdan, okupan ljubavlju. Vjerujem da smo svi zajedno napravili lijepu pjesmu koju će ljudi rado slušati u ovo doba godine. A nadam se ne samo ove, nego i sljedećih godina. Iako je godinama željela snimiti božićnu pjesmu, Minei se ta želja ostvarila tek nedavno na poziv Prijatelja.

{youtube}9SCk6LUKBtw{/youtube}

Već na prvo slušanje pjesme, kao ženski smo glas u duetu vidjeli jedino Mineu. Drago nam je da se i njoj ideja svidjela i da smo zajedno snimili pjesmu kojom svima želimo dodatno uljepšati vrijeme na kraju godine“, kazao je pjevač Prijatelja Jasenko Ivanetić. „U meni je proradila slavonska krv. Naime, mama mi je Slavonka i posebnu emociju gajim prema tamburi i tamburašima. Najbolje su tamburaške zabave, a da je s tamburašima sjajno surađivati, pokazali su i Prijatelji na snimanju spota za našu božićnu pjesmu. Dečki su bili iznimno dragi. Držali su me kao kap vode na dlanu“, kazala je Minea. Zvijezda showa Tvoje lice zvuči poznato pritom je otkrila da voli u dobrom društvu zapjevati poznate tamburaške pjesme.

Zadovoljstvo novim singlom istaknula je i autorica teksta Uršula Tolj, ‘Jako sam sretna što se moja suradnja s Prijateljima nastavlja, a nastavlja se i ona s Mineom jer sam se još prije desetak godina pojavila kao autorica na njezinom albumu Sve u četiri oka.