Bogate rujanske manifestacije u Baranji

Baranja je poznata po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i prekrasnoj prirodi, a kada se približi jesen ona postaje posebno čarobna. Jesenske manifestacije u Baranji donose spoj tradicije, gastronomije i zabave koji privlači posjetitelje iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Berba grožđa tradicionalno je jedan od najvažnijih jesenskih događaja. Vinogradari i mještani zajedno sudjeluju u berbi grožđa, a atmosfera je ispunjena veseljem i pjesmom. Nakon berbe, grožđe se prenosi u vinarije gdje se pretvara u izvrsna vina karakteristična za našu regiju, a vino se dalje slavi raznim vinskim manifestacijama. Gastronomija je središnji dio svake baranjske manifestacije, a baranjski kotlić je jedan od najpoznatijih događaja na kojem možete uživati u tradicionalnim jelima. Ovdje ćete pronaći različite vrste gulaša, pečenog mesa i drugih delicija pripremljenih na otvorenom plamenu. Posjetitelji imaju priliku kušati bogatstvo okusa Baranje i upoznati se s lokalnim kulinarskim tradicijama. Osim gastronomije i vina, Baranja nudi i bogat program kulturnih manifestacija tijekom jeseni. Koncerti, izložbe, tradicionalni plesovi i folklorne predstave dio su tih događanja na kojima posjetitelji imaju priliku upoznati bogatu kulturnu baštinu Baranje i sudjelovati u raznim aktivnostima.

DZMH-a suorganizator je nadaleko poznatih rujanskih manifestacija u Baranji – Ribarskih dana u Kopačevu, Vinskog maratona u Zmajevcu i Paprika festa u Lugu. Predsjednik DZMH-a i saborski zastupnik Robert Jankovics kaže kako je cilj ovakvih manifestacije povezati baranjsku multinacionalnu kulturu s gospodarstvom, odnosno da ljudi koji žive u tim mjestima dobiju priliku predstaviti i prodati svoje proizvode…

Jesenske manifestacije u Baranji nude bogato iskustvo koje spaja tradiciju, gastronomiju, vino i prirodu. Posjetitelji mogu uživati u ljepoti ovog područja dok istražuju njegovu kulturu i okuse.

Baranja je pravo odredište za sve ljubitelje jeseni i ljude koji traže autentično iskustvo u Hrvatskoj.