Barukčić i Cickaj u Brifingu

U emisiji Brifing gostovali su v.d.. Predstojnika regionalnog Zavoda za zapošljavanje Osijek Anto Barukčić i načelnik Općine Bilje Željko Cickaj. Barukčić je govorio o svom viđenju razloga za smanjenje broja nezaposlenih u odnosu na prošlu godinu i veliki broj sezonaca koji su otišli raditi na Jadran.
Do sada je iz Osječko baranjske županije na Jadranu oko 1.500 osoba, a do kraja sezone broj će se kretati oko 2.200. Na Jadranu je oko 400 Baranjaca, rekao je Barukčić.

{mp3}barukcic brifing{/mp3}
Prošli tjedan iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje obavijestili su kako privremeno obustavljaju zaprimanje i odobravanje zahtjeva za dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja. Riječ je o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnim radovima te primanju i odobravanju zahtjeva za potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje. Javnost je burno reagirala na djelomičnu obustavu mjera stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, a predstojnik Barukčić naglasio je kako se ukida samo dio potpora za one starije od 30 godina, a da se za ostale program normalno nastavlja te da su sredstva osigurana.

{mp3}barukcic strucno{/mp3}
U drugom dijelu emisije načelnik Cickaj potvrdio je kako još nije bilo tretmana komaraca u Općini Bilje jer su procjene stručnjaka kako bi ono bilo neučinkovito, ali da će pri prvom pogodnom trenutku ono biti izvršeno. S obzirom kako je biljska tvrtka Pestrid dobila zabranu tretiranja na 90 dana, Cickaj je rekao kako će pronaći drugog koncesionara za dezinsekciju