Baranjsko voće i povrće obitelji Filakov u Osijeku

Najveći baranjski proizvođač povrća obitelj Filakov iz Gajića otvorila je u Divaltovoj ulici u Osijeku prodavaonicu pod nazivom “Baranjsko voće i povrće Filakov”. Kako i naziv kaže cilj je Osječanima ponuditi svježe i domaće voće i povrće iz Baranje. Uz osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića i dožupana Dragana Vulina prodavaonicu je otvorio Darko Filakov. Na ideju je došao, tvdi Filakov, kako bi plasirali proizvode s baranjskih voćnjaka, njiva i plastenika direktno pred vrata kupcima prema povoljnijim cijenama nego na drugim mjestima. Plan je otvoriti lanac takvih dućana i u ostalim dijelovima grada. Tvrtka Dalis iz Gajića nositelj je cijeloga posla, a direktor je Darko Filakov, koji je naslijedio posao od oca Stipe.

{mp3}filakov radnja{/mp3}

Ujutro ubrano, u podne je u radnji i to ne samo naše povrće, već iz cijele Baranje  drugih baranjskih proizvođača. U radnji u Divaltovoj nalazi se voće i povrće iz cijele Baranje, a jedan od njih je i OPG Bašić iz Čeminca. Ivan Bašić drži kako je to sjajna poslovna ideja, gdje se izbjegava plasman preko posrednika, koji sustavno uništavaju domaću poljoprivredu. Gradonačelnik Vrkić je naglasio kako Osijek oduvijek funkcionira sa svojim zaleđem i da će i on, kupovati u ovoj prodavaonici gdje se nude domaći i kvalitetni proizvodi.  

{mp3}vrkic{/mp3}

Dožupan Vulin je kazao kako je ovo izvrstan projekt i zasigurno treba poticati i druge proizvođače na isti poduhvat i to ne samo na ovom području, nego treba izmijeniti i strukturu sjetve na plodnim slavonsko-baranjskim poljima pa još više proizvoda plasirati i na Jadran te na taj način povezati zelenu s plavom Hrvatskom.

{mp3}vulin{/mp3}