Baranjska čistoća- odgovor na pritužbe korisnika

Povodom pritužbi korisnika usluga kako miješani komunalni otpad nije odvezen s obračunskog mjesta u okviru redovnog odvoza, iz Baranjske čistoće podsjećaju na nove upute za razvrstavanje otpada radi uspješnog procesa prijelaza na odredbe novog Zakona o gospodarenju otpadom.

Praćenjem aktivnosti korisnika i kontrolom sadržaja predane posude, djelatnici Baranjske čistoće utvrdili su nepravilnosti u vidu odlaganja neprimjerene vrste otpada, u ovom slučaju biootpada kao što je uvelo lišće i granje, te jednako tako neprimjeren način odlaganja prekomjernom količinom otpada i ostavljanjem posude otvorenom. Naglašavaju kako će se iz navedenih razloga jednako postupati i pri budućim odvozima te u slučaju ponavljanja nepravilnosti odvoz neće biti izvršen.

U miješani komunalni otpad koji se na području djelovanja Baranjske čistoće odlaže u crnu ili zelenu posudu, ovisno o lokaciji, odlaže se samo ono što nikako nije moguće iskoristiti. Iako nije pravilo, iz razloga što većina korisnika Baranjske čistoće u kućanstvu još uvijek ne posjeduje spremnik za odlaganje biootpada, dozvoljeno je u miješani komunalni otpad odlagati i otpad kao što je onaj kuhinjski, dok se ostali biootpad kao što je uvelo cvijeće, granje, otpalo lišće, otkos trave i živice odlaže u besplatne specijalizirane vreće.

Podsjetimo, projekt ‘Biootpad’ predstavlja besplatan odvoz vrtnog i zelenog otpada koji se prikuplja isključivo u specijaliziranim kodiranim vrećama koje je moguće besplatno preuzeti u količinama prema vlastitim potrebama nakon podnošenja Zahtjeva.

Za više informacija obratite se telefonski na broj 091 622-2895 ili putem elektroničke pošte na adresu sasa@baranjskacistoca.hr.