Baranja Night Trail

Utrka Baranja Night Trail ove će se godine održati u subotu 12. lipnja i to u dvije kategorije.

  • Stellar Trail – utrka dužine 33 kilometra. Start utrke je iznenađenje. Cilj utrke je u Popovcu. Staza je trail koncept što znači da je označena službenim oznakama organizatora, i nije potrebno čitanje niti posjedovanje karte. Staza će biti označena crveno bijelim trakicama i reflektirajućom folijom. Moguća su iznenađenja na stazi. Na stazi će biti postavljene kontrolne točke koje naglašavaju zaboravljene znamenitosti kraja. Staza utrke će ići novom trasom: Draž, Batina, Popovac. Kontrola kontrolnih točaka se vrši pomoću perforacijskih kartona. Natjecatelji koji ne budu imali prikupljene sve kontrolne točke biti će u poretku, ali iza natjecatelja koji imaju sve kontrolne točke bez obzira na vrijeme. Utrka je namijenjena građanima, rekreativcima i profesionalnim sportašima. Svi natjecatelji koji završe utrku dobiti će medalju, a tri prvoplasirana po spolu dobiti će nagrade sponzora i pehare.
  • Lunar trail – utrka ukupne duljine 19km. Start utrke je iznenađenje. Cilj utrke je u Popovcu. Staza je trail koncept i vrijedi isto što i za Stellar trail.

Oprema: Natjecatelji koji ne budu imali obaveznu opremu neće moći nastupiti na utrci. Oprema se sastoji od: čeona lampa sa rezervnim baterijama, prva pomoć (sterilna gaza i zavoj) i minimalno 1L tekućine.

Okrjepa je osigurana za vrijeme utrke i u ciljnom prostoru. Svi natjecatelji će dobiti startni broj koji se stavlja isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke.

Nastupiti mogu: svi zdravi natjecatelji, i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Na utrci smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina ili uz pratnju roditelja. Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije ili poslije utrke za svoje potrebe i potrebe promocije događaja.

Prijave za utrku: putem http://racesmanager.com/ . Utrka je limitirana na stotinu natjecatelja. Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su do 28. svibanj 2021 ili do popunjavanja prijava i uplata. Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije. Nakon popunjavanja broja od stotinu natjecatelja prijava na utrku neće biti moguća.

Startnina: 120,00 kn za sve kategorije

Datum: 12 Lipanj, 2021. Subota
Mjesto: Popovac
Otvaranja startne zone i prijave: 17:30-18:30h.
Odlazak na mjesto starta : 19:00h
Start: 19:30h (kategorije startaju zajedno)
Organizator: Zelena točka Baranja
Službena stranica organizatora: Facebook Zelena točka Baranja i http://racesmanager.com/