Bagremi u Nazorovoj i kamere na Trgu

U redakciju Radio Baranje pristigli su brojni upiti o tome zašto se vade stabla u ulici Vladimira Nazora u Belom Manastiru, a odgovor smo potražili u belomanastirskoj komunalnoj službi koja je objasnila dva posljednja infrastrukturna poteza na području Grada.

Stabla u Nazorovoj ulici izvadila su se jer se radilo o vrsti koja nije dobro uspjevala u našem podneblju, a umjesto te vrste sade se ukrasni bagremi okrugle krošnje.

Osim toga, nadležne službe u belomanastirskoj Gradskoj upravi nadgledat će sve što se događa na Trgu slobode. Naime, postavljene su kamere na Trgu slobode kako bi se identificiralo vandale koji gotovo svaki vikend počine neku štetu- “Grad je naložio postavljanje video nadzora. Štete koje počine vandali Grad koštaju puno više od postavljanja ovih kamera.” kaže gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš. Vandali su krali božićne ukrase, razbili sat na Trgu, svakog vikenda iza njih ostaju prevrnute kante i pokidane vreće za smeće, razbijene boce, izlozi, uništene sadnice i slično..