Amerikanka napala policajca u Bilju

Prilikom privođenja, amerikanka Vanessa Raney, koja je uhodila i maltretirala Ivančicu Banković-Mandić profesoricu s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, nožem je u Bilju napala policajca u policijskom vozilu.

Svemu je svjedočila ekipa emisije Provjereno s Nove TV koji su u tim trenutcima snimali prilog upravo o Vanessi.

Vanessa je policajca tijekom vožnje ubola nožem u vrat, te su policajci odmah zaustavili automobil, a ozlijeđeni je policajac otrčao u Dom zdravlja Bilje. ‘Američka ambasada cijeli slučaj nije htjela komentirati zbog, kako su rekli, zaštite privatnosti njihove državljanke. Očito opasne osobe koja je ostvarila svoje prijetnje.’ ” piše Dnevnik.hr.

Vanessu Raney SOA je proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost. Oduzeta joj je putovnica, imala je zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj tri godine, ali unatoč tome šetala je slobodno i godinama maltretirala profesoricu Ivančicu Banković-Mandić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Iz PU osječko-baranjske potvrđeno  je da je ozlijeđeni policajac prevezen u KBC Osijek i da se nalazi izvan životne opasnosti. U policiji su također potvrdili kako se radi o američkoj državljanki za kojom je raspisana tjeralica.  

Prilog u Dnevniku Nove TV

Foto: Dnevnik.hr/Provjereno