Ambicija osječke tenisačice je ulazak u TOP 10!

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić primili su Donnu Vekić, jednu od najboljih hrvatskih tenisačica. Donna Vekić je krajem listopada osvojila WTA turnir u talijanskom Courmayeuru, što je uz razgovor o zajedničkim projektima bio jedan od povoda prijema.

– Želimo Donni da osvaja turnire i bude u vrhu svjetskog tenisa, što upravo i je. Ona je sportska ambasadorica Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije što nam je iznimna čast i ponos. Svaki susret koristimo kao priliku za razgovor o projektima koje smo zajednički pokrenuli ili ćemo pokrenuti, poput izgradnje novih sportskih terena na njezinu inicijativu, u čemu smo joj uvijek pomoć i podrška. To je infrastruktura koja ostaje gradu Osijeku i na korištenje svim zainteresiranima potpuno besplatno, a partnerski odnos nastavit ćemo razvijati i u budućnosti – rekao je župan Ivan Anušić te čestitao Donni na nedavno osvojenom turniru u Italiji.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je zajednički cilj Grada i Donne Vekić dodatna popularizacija tenisa među najmlađima.

Grad Osijek zajedno s Osječko-baranjskom županijom, na inicijativu Donne Vekić i njezine obitelji ima prvi javni besplatni teniski teren, a nadamo se da će ih u budućnosti biti i više. Također se pridružujem čestitkama Donni na osvojenom turniru i uspješnoj sezoni, a vjerujem da će sljedeća biti jednako uspješna kao ova te da će Donna nastaviti pronositi ime grada Osijeka diljem Europe i svijeta – rekao je Radić.

Donna Vekić se zahvalila županu i gradonačelniku na prijemu i podršci tijekom karijere, a posebno u zajedničkim projektima.

Nadam se da je ovo samo početak daljnje suradnje u realizaciji vrijednih projekata od kojih će korist imati i šira zajednica – kazala je Donna te se osvrnula na turbulentnu sezonu iza nje.
Počelo je jako dobro u Australiji, no onda je došla prva velika ozljeda i operacija koljena, međutim godina je uspješno završila osvajanjem turnira u Italiji. Nadam se da će sljedeća sezona biti bolja i da ću uspješno završiti pripreme kako bih se prije svega vratila u TOP 20, a nakon toga ušla i među deset najboljih na svijetu – zaključila je Donna.

Izvor: OBŽ