365 dana od potresa-365 obroka!

Petrinja i Sisak nisu zaboravili volontere, niti su volonteri zaboravili na njih!

Volonteri Chef kuha doma će biti na glavnom trgu u Petrinji, odakle je krenula akcija volontera nakon razornog potresa, na isti dan, 29. prosinca, (od 12.00 do 16.00), 365 dana kasnije.

Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenih potresom, te ukazati na sadašnju situaciju, u kojoj se ljudi Banije osjećaju pomalo zaboravljenima, ali su zato volonteri ti, koji će ponovno ujediniti snage i dati tako potrebnu pažnju ljudima Banovine.

Simbolika 365 obroka, nadamo se, ne samo da će podići moral i dati novu nadu ljudima Banovine, nego i ukazati da će trebati još neko vrijeme rasporediti snage i ostati na terenu i pomagati, a ta pomoć treba biti konkretna, pravovremena i ciljana. Inače je prazna priča.

Platforma Chef kuha doma, koju su kuhari na Facebooku pokrenuli kako bi ostali u kontaktu s publikom dok su im restorani zatvoreni, prerasla je u jednu od najvažnijih humanitarnih akcija u povijesti Hrvatske. Toliko važna, da ju je podržao i Jose Andres, veliki američki chef koji je s World Central Kitchenom postavio model kriznih terenskih kuhinja koje hrane ljude na područjima pogođenima katastrofama.