32. godišnjica pogibije šest pripadnika prve gardijske brigade – Tigrovi u Dalju

U Dalju je održana komemoracija na mjestu pogiblje šest pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi. Prethodno je održana sveta misa u župnoj crkvi Svetog Josipa u Dalju.


Mile Čulina, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Mirko Rožman i Željko Pavić tragično su ubijeni 25. srpnja 1991., dok je njihovih 18 suboraca ranjeno kada je na njihov položaj u bivšem odmaralištu osječkog Vodovoda u Dalju u noćnom napadu otvorena minobacačka paljba s teritorija Srbije.


– Prisjećamo se žrtve onih koji su dali svoje živote za Republiku Hrvatsku. Njihova žrtva ne smije se nikada zaboraviti, a ona će ostati trajni spomen u nama kojima živimo. Svim pripadnicima koji su ugradili svoje živote u stvaranje slobodne i neovisne republike Hrvatske izražavamo pijetet i podršku njihovim obiteljima, kao i svima koji su sudjelovali u  Domovinskom ratu – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.


Vijence na spomen-obilježje stradalima su položili obitelji poginulih, veterani 1. gardijske brigade “Tigrovi”, braniteljske udruge, predstavnici Vlade RH te zamjenik župana Josip Miletić.