20-ak manje upisanih srednjoškolaca

U ponedjeljak će u prve razrede tri belomanastirske škole krenuti 20-ak učenika manje od prošle godine, kada je broj bio oko 200. Najveći pad bilježi gimnazija gdje je broj sa 25 prošle, pao na 19 učenika. Ukupan broj učenika koji će pohađati tri belomanastirske srednje škole smanjen je za 60 učenika i bit će ih oko 640.

Prvu srednju školu pohađat će malo veći broj učenika nego prošle godine ili oko 280 učenika, odnosno 83 u prvi razred. Kao i prošlih godina najveće zanimanje je za tehničara za računalstvo, a od trogodišnjih CNC operater, odnosno računalno upravljanje strojevima te bravara i automehaničara. Ravnatelj Prve srednje škole Marko Ilijašev ističe zadovoljstvo jer su roditelji i učenici prepoznali potrebu za zanimanjima, koja odmah nakon škole nude posao, a postoji i mogućnost stipendiranja.

{mp3}2018/ilijasev{/mp3}

U drugu srednju školu ove će godine prvi puta sjesti 77 učenika od ukupno 245. Kao i prošle godine pojačan je interes za zanimanja vezana za turizam i ugostiteljstvo. Ravnateljica 2. srednje škole Blaženka Kalčić tvrdi kako su za tim zanimanjima potrebe velike i dobro je da su učenici prepoznali potrebe. U drugoj srednjoj školi mjesta ima još za zanimanja upravni referent i ekonomist.

{mp3}2018/kalcic{/mp3}