2 novooboljelih

covid 19
covid 19

Testirano je 88 osoba u protekla 24 sata u KBC-u Osijek od kojih je dvoje pozitivno na koronavirus. Jedna osoba iz Baranje i jedna s područja Ispostave HZJZ-a Osijek.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija. Tijekom posljednja 24 sata, s područja naše županije, preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete. Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije do danas su na našem području 504 osobe izliječenih od koronavirusa, a trenutno aktivnih na ovaj virus je 75. U samoizolaciji se nalazi 228 osoba, a od jučer nema novih kontakata stavljenih u samoizolaciju.

Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije kod šest osoba i nije utvrdili nijedno kršenje mjere samoizolacije. Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su tijekom vikenda 48 nadzora, većinu od njih, čak 34, u noćnim klubovima i ugostiteljskim objektima. Na sedam mjesta su utvrdili nepravilnosti i izdali upozorenje.