2 godine bez “CRNE MAMBE”

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa i jedna od najvećih zvijezda u povijesti NBA lige Kobe Bryant poginuo je na današnji dan prije dvije godine.

Svijet sporta ostao je zaprepašten u nedjelju 26. siječnja 2020. godine, kada je objavljena vijest da je Bryant poginuo u padu helikoptera, a u nesreći su stradali i njegova 13-godišnja kćerka Gianna i još sedmoro putnika u Calabasasu, zapadno od Los Angelesa.

Zbog pandemije korona virusa navijači se ne mogu okupiti ispred Staples Centra, kao što su to učinili poslije njegove smrti. Oni su tada ostavili cvijeće, fotografije i palili svijeće ispred hale, a od tada je širom SAD nacrtan 321 mural sa likom Kobeja Bryanta.

Bryant, čiji je nadimak bio “Crna mamba” se 2016. godine povukao iz NBA lige kao petostruki šampion, a cijelu karijeru proveo je u Los Angeles Lakersima. Njegove igre, radna etika ali i ponašanje van terena uticali su na mnoge buduće NBA zvijezde.

Smatra se jednim od najboljih igrača u povijesti NBA lige i njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 povučeni su iz upotrebe.

Kobe Bryant zarađuje i nakon smrti: Jedna odluka donijet će njegovoj obitelji 400 milijuna dolara.

U dogovoru prema kojemu Coca-Cola kupuje potpuno BodyArmor, sportsko piće, Kobe Bryant će zaraditi oko 400 milijuna dolara. Točnije, zaradit će to njegova obitelj. Kobe je iza sebe ostavio suprugu Vannesu (39) i još tri kćeri: Nataliju (18), Capri (2) i Bianku (4). Coca-Cola je objavila kako su kupili kompaniju za 5.6 milijardi dolara.

“Da to nije bila vizija i vjerovanje Kobeja Bryanta, BodyArmor ne bi mogao biti ovoliko uspješan“, rekao je osnivač tvrtke, Mike Repole. “Ne mogu biti uzbuđeniji što postajemo dijelom Coca-Cola obitelji.”