Petak, 18 Rujan, 2020

Premijer Plenković u Baranji

Predsjednik vlade

Predsjednik Vlade Andreja Plenkovića potpisao je Ugovor za izgradnju poddionice Beli Manastir – most Halasica na autocesti A5. Dionica je duga 17,5 km, vrijednosti 443 milijuna kuna, od čega 51% EU sredstava, a rok izgradnje je 2 godine.

Župan Ivan Anušić izrazio je svoje zadovoljstvo nastavkom realizacije ovog projektaDionica će sadržavati gradnju mosta Halasica te sedam nadvožnjaka i putnih prijelaza. Preduvjet nastavka gradnje bio je most preko Drave s pratećim vijaduktima sa slavonske i baranjske strane ukupno dugačak 2,5 kilometara i za sada je najduži most u Hrvatskoj. Premijer Plenković smatra kako je ovo još jedan iskorak prema  nbržem i učinkovitijem razvoju Slavonije Baranje i Srijema

U sklopu radnog posjeta Istočnoj Slavoniji, premijer Andrej Plenković, zajedno s Marijom Vučković, ministricom poljoprivrede posjetio je poljoprivredni kompleks Mitrovac u Belju, koji obuhvaća farmu mliječnih krava, bioplinsku elektranu i staklenik za proizvodnju rajčica. Vladinoj delegaciji je predstavljen proizvodni sustav Mitrovac koji se temelji na sinergijskoj povezanosti farme mliječnih krava kapaciteta 2000 grla, bioplinske elektrane od 2MWh i staklenika od 4,5 ha. Bioplinska elektrana od dijela sirovine s farme proizvodi električnu i toplinsku energiju koja se u stakleniku koristi za cjelogodišnju proizvodnju rajčice. Kao najveći poljoprivredno industrijski kompleks u Hrvatskoj, Belje ima poljoprivrednu proizvodnju koja prati sve svjetske trendove i može proizvesti dovoljne količine domaće hrane.

Belje obrađuje 20.000 hektara oranica i 650 hektara vinograda, proizvodi 35 milijuna litara mlijeka godišnje te 35 posto hrvatske proizvodnje svinja i 14 posto hrvatske proizvodnje junadi. „S poljoprivrednim potencijalom kakav ima Belje, ali i cijela Slavonija i Baranja, Hrvatska može proizvoditi dovoljne količine hrane, prije svega za svoje potrebe, ali i za izvoz. Belje sustavno ulaže u razvoj i jačanje vlastitih proizvodnih kapaciteta te kontinuirano proizvodi domaću hranu koja dolazi s naših oranica i farmi. Unatoč zahtjevnim okolnostima u kojima smo se našli, svi poljoprivredni radovi teku u skladu s planovima, a sve naše proizvodnje rade maksimalnim kapacitetima što najbolje pokazuju rezultati tvornica stočne hrane koje su u ožujku imale najveću mjesečnu proizvodnju u povijesti kompanije“ – rekao je Davor Bošnjaković, direktor Belja plus.

Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe je, između ostalog, Vladinoj delegaciji ukazao na činjenicu da je strateška odrednica Fortenova grupe da razvija regionalnu poljoprivrednu i prehrambenu proizvodnju domaćeg porijekla na svim tržištima na kojima radi, a u nabavci i prodaji stavlja naglasak na proizvode domaćeg porijekla, u korona krizi predstavljala jednu od ključnih poluga u sigurnosti opskrbe tržišta najvažnijim prehrambenim proizvodima.

Posljednje Vijesti

Gradonačelnik o bazenima
Srijeda, 19 Kolovoz 2020
Rekonstrukcija gradskog bazenskog kompleksa jedan je od prioriteta kojim se gradska...
GO SDP-a o predloženoj Ustanovi
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
sdp beli manastirGradska organizacija SDP-a Beli Manastir na današnjoj je konferenciji za novinare...
Jankovics ide po novi mandat
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
jankovics matijevicNacionalno predsjedništvo Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) jednoglasno je...

Ostale vijesti

Bernardić u Belom Manastiru
Srijeda, 20 Svibanj 2020
Početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore, predsjednik SDP-a Davor Bernardić zapoečo...
Održana županijska Skupština
Četvrtak, 23 Travanj 2020
Osječko-baranjska Županijska skupština u četvrtak je, zbog osiguranja dodatnih sredstva za...
Gradonačelnik demantira SDP
Četvrtak, 16 Travanj 2020
U odgovoru granonačelnika Tomislava Robana  SDP-ovo priopćenje, stoji kako je Grad je u...
SDP o uskrsnicama i plaćama u gradu
Četvrtak, 16 Travanj 2020
Gdje su nestale uskrsnice za građane Belog Manastira pita se u priopćenju GO SDP-a BM. Vodstvo...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić