Subota, 24 Listopad, 2020

Konferencija za medije SDP-aNakon sjednice Predsjedništva Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije, SDP je u Belom Manastiru 15. veljače održao konferenciju za medije na kojoj su govorili Domagoj Hajduković, predsjednik ŽO SDP-a i Marko Bogatić, potpredsjednik ŽO i predsjednik GO SDP-a Beli Manastir.
"Istok Hrvatske je među depopulacijom najpogođenijim dijelovima zemlje pa je time pogođena i naša županija ali posebno Baranjska mikroregija. Osječko-baranjski župan je prezapslen predsjedničkom kampanjom, a onda unutarstranačkim izborima da bi radio ono za što su ga građani birali i bar se pojavljivao na sjednicama Županijske skupštine.'' rekao je Hajduković i dodao da je jedina demografska mjera koju provodi županija zapošljavanje i povećavanje broja upravnih odjela i pročelnika, a Župana optužio za opću nebrigu i neodgovoran odnos prema vlasti.

Marko Bogatić osvrnuo se na rad gradonačelnika Tomislava Roba: "Aktualni gradonačelnik dobio je izbore pod sloganom "pokrenimo grad", nažalost malo toga je pokrenuto od strane aktualne vlasti. Projekti koje se realiziraju su iz Intervencijskog plana kojeg su naslijedili.'' Ono što je svakako obilježilo ove gotovo tri godine na vlasti, dodaje Bogatić, jesu Gradonačelnikovi izbori direktora trgovačkih društava u vlasništvu grada. ''Jedan direktor gradske tvrtke je po struci medicinski tehničar, a njegove poslovne odluke su povećanje broja zaposlenih sa 6 na 12, kupovina službenog passata, a njegova privatna tvrtka od grada dobije 30.000 kuna poticaja. Drugi je direktor bratić od gradonačelnika koji je iz bivše tvrtke navodno otišao zbog milijunskih gubitaka a njegova privatna tvrtka ostvari kroz Intervencijski plan za Beli Manastir poticaj u iznosu od 430.000 kuna! Treći navodno ima pravomoćnu optužnicu zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju kojom je oštećena tvrtka iz Kneževih Vinograda za nekih 156.000 kuna.'' nabrojao je Bogatić i podsjetio na gradonačelnikov potez kupovine plavih haljina za 3.600 kuna sredstvima Proračuna grada zajednici žena HDZ-a.

"Građani gube povjerenje u institucije jer se stječe dojam na oni na vlasti mogu činiti što god žele bez ikakvih posljedica i ignorirajući Zakon i institucije koje nadgeledaju njihov rad. Koliko je samo Plenkovićevih ministara otišlo zbog sumnje u korupciju? Ovo nije država ljudi s članskom iskaznicom HDZ-a, već država svih njezinih građana. Mi želimo Hrvatskoj ponuditi sve ono što sadašnja vlast nije: transparentnost, poštenje i rad" zaključio je Hajduković.

Vezani članci

Posljednje Vijesti

Gradonačelnik o bazenima
Srijeda, 19 Kolovoz 2020
Rekonstrukcija gradskog bazenskog kompleksa jedan je od prioriteta kojim se gradska...
GO SDP-a o predloženoj Ustanovi
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
sdp beli manastirGradska organizacija SDP-a Beli Manastir na današnjoj je konferenciji za novinare...
Jankovics ide po novi mandat
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
jankovics matijevicNacionalno predsjedništvo Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) jednoglasno je...

Ostale vijesti

Bernardić u Belom Manastiru
Srijeda, 20 Svibanj 2020
Početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore, predsjednik SDP-a Davor Bernardić zapoečo...
Premijer Plenković u Baranji
Utorak, 28 Travanj 2020
Predsjednik vladePredsjednik Vlade Andreja Plenkovića potpisao je Ugovor za izgradnju poddionice Beli Manastir –...
Održana županijska Skupština
Četvrtak, 23 Travanj 2020
Osječko-baranjska Županijska skupština u četvrtak je, zbog osiguranja dodatnih sredstva za...
Gradonačelnik demantira SDP
Četvrtak, 16 Travanj 2020
U odgovoru granonačelnika Tomislava Robana  SDP-ovo priopćenje, stoji kako je Grad je u...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić