Utorak, 19 Studeni, 2019

22. Sjednica Gradskog vijećaO 23 točke dnevnog reda raspravljalo se na današnjoj 22. sjednici Vijeća Grada Belog Manastira. Mandat je prestao preminulom vijećniku Saši Šipeku, te je nakon minute šutnje prisegnula njegova zamjenica Branka Burić Benak. U Povjerenstvo za ravnopravnost spolova umjesto njega izabran je Dario Vargek.
Vijećnik Aleksandar Momčilović postavio je pitanje vezano za izgradnju mrtvačnice na novom groblju, a pročelnica Kornelija Pacanović Zvečevac izvjestila kako je mrtvačnica gotova ali se čeka tehnički pregled kako bi u potpunosti bila u funkciji.

Zamjenik načelnika PP Beli Manastir Krešo Matanović izvjestio je o stanju sigurnosti na području Grada u prvih 6 mjeseci ove godine. Vidljivo je povećanje kaznenih dijela, prekršaja protiv javnog reda i mira i prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no stanje sigurnosti je na zadovoljavajućoj razini. Problem koji Matanović ističe su kaznena djela protiv imovine zbog čega se kritični objekti pojačano nazdziru.

Izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini podnijele su Baranjska čistoća, Baranjski vodovod, Poduzetnički centar, Stanouprava, Radio Baranja i Turistička zajednica Baranje, a gradonačelnik Tomislav Rob podnio je izvješće o utrošku proračunske pričuve koja je trošena na pomoć za nabavku namirnica socijalno ugroženim građanima, aktivnosti u osnovnoj i srednjim školama, sportske aktivnosti i liječenja. Vijećnik Marko Bogatić izrazio je zabrinutost u održivost načina poslovanja Baranjske čistoće s obzirom na kratkoročna i dugoročna potraživanja, no direktor Paulić odlučno je odbio svaku sumnju i najavio projekt 'Okolišni poticaj' kojim će se isplaćivati naknada po kilogramu za otpad koji građani dovezu u reciklažno dvorište.  

Na sjednici Vijeća govorilo se o koncesijama na području Grada, raspisivanju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na rok od 5 godina, Planu zaštite od požara, izvršenju Gradskog proračuna u prvih 6 mjeseci i ostalim temama o kojima ćemo još govoriti u programu Radio Baranje.

Posljednje Vijesti

Reakcije gradskih tvrtki na optužbe SDP-a
Četvrtak, 19 Rujan 2019
Nakon priopćenja SDP-a Beli Manastir o podnesenom financijskom izvješću i izvješću o...
Bogatić o neodgovornom trošenju javnog novca
Četvrtak, 19 Rujan 2019
Vjećnici SDP-a Beli Manastir nisu prihvatili izvješća o radu i financijskom poslovanju...
Fuštin o stanju u Centru za socijalnu skrb
Srijeda, 18 Rujan 2019
Stanje sigurnosti u Centru za socijalnu skrb Beli Manastir, stanje broja korisnika,...

Ostale vijesti

Gradonačelnik Rob u Brifingu
Utorak, 10 Rujan 2019
Aktualno stanje u Gradu Belom Manastiru, rekordna Fišijada, projekti bazena i stadiona,...
Načelnici Tkalec i Cickaj u Brifingu
Srijeda, 04 Rujan 2019
Emisija Brifing bila je posvećana Općini Bilje. U prvom dijelu emisije govorili su načelnik PP...
Raspušten čeminački HDZ
Srijeda, 31 Srpanj 2019
HDZNakon što su jučer policija i USKOK pretresli općinske prostorije u Čemincu i obiteljsku kuću...
Jankovics: 'Koalicija ostaje'
Srijeda, 10 Srpanj 2019
Predsjednik Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika Robert...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić