Subota, 19 Rujan, 2020

22. Sjednica Gradskog vijećaO 23 točke dnevnog reda raspravljalo se na današnjoj 22. sjednici Vijeća Grada Belog Manastira. Mandat je prestao preminulom vijećniku Saši Šipeku, te je nakon minute šutnje prisegnula njegova zamjenica Branka Burić Benak. U Povjerenstvo za ravnopravnost spolova umjesto njega izabran je Dario Vargek.
Vijećnik Aleksandar Momčilović postavio je pitanje vezano za izgradnju mrtvačnice na novom groblju, a pročelnica Kornelija Pacanović Zvečevac izvjestila kako je mrtvačnica gotova ali se čeka tehnički pregled kako bi u potpunosti bila u funkciji.

Zamjenik načelnika PP Beli Manastir Krešo Matanović izvjestio je o stanju sigurnosti na području Grada u prvih 6 mjeseci ove godine. Vidljivo je povećanje kaznenih dijela, prekršaja protiv javnog reda i mira i prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no stanje sigurnosti je na zadovoljavajućoj razini. Problem koji Matanović ističe su kaznena djela protiv imovine zbog čega se kritični objekti pojačano nazdziru.

Izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini podnijele su Baranjska čistoća, Baranjski vodovod, Poduzetnički centar, Stanouprava, Radio Baranja i Turistička zajednica Baranje, a gradonačelnik Tomislav Rob podnio je izvješće o utrošku proračunske pričuve koja je trošena na pomoć za nabavku namirnica socijalno ugroženim građanima, aktivnosti u osnovnoj i srednjim školama, sportske aktivnosti i liječenja. Vijećnik Marko Bogatić izrazio je zabrinutost u održivost načina poslovanja Baranjske čistoće s obzirom na kratkoročna i dugoročna potraživanja, no direktor Paulić odlučno je odbio svaku sumnju i najavio projekt 'Okolišni poticaj' kojim će se isplaćivati naknada po kilogramu za otpad koji građani dovezu u reciklažno dvorište.  

Na sjednici Vijeća govorilo se o koncesijama na području Grada, raspisivanju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na rok od 5 godina, Planu zaštite od požara, izvršenju Gradskog proračuna u prvih 6 mjeseci i ostalim temama o kojima ćemo još govoriti u programu Radio Baranje.

Vezani članci

Posljednje Vijesti

Gradonačelnik o bazenima
Srijeda, 19 Kolovoz 2020
Rekonstrukcija gradskog bazenskog kompleksa jedan je od prioriteta kojim se gradska...
GO SDP-a o predloženoj Ustanovi
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
sdp beli manastirGradska organizacija SDP-a Beli Manastir na današnjoj je konferenciji za novinare...
Jankovics ide po novi mandat
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
jankovics matijevicNacionalno predsjedništvo Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) jednoglasno je...

Ostale vijesti

Bernardić u Belom Manastiru
Srijeda, 20 Svibanj 2020
Početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore, predsjednik SDP-a Davor Bernardić zapoečo...
Premijer Plenković u Baranji
Utorak, 28 Travanj 2020
Predsjednik vladePredsjednik Vlade Andreja Plenkovića potpisao je Ugovor za izgradnju poddionice Beli Manastir –...
Održana županijska Skupština
Četvrtak, 23 Travanj 2020
Osječko-baranjska Županijska skupština u četvrtak je, zbog osiguranja dodatnih sredstva za...
Gradonačelnik demantira SDP
Četvrtak, 16 Travanj 2020
U odgovoru granonačelnika Tomislava Robana  SDP-ovo priopćenje, stoji kako je Grad je u...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić