Utorak, 26 Svibanj, 2020

Zeleni ajvar od rajčica

S jesenskom sezonom kiša i manje sunca, na tržnicama možete kupiti i nedozrele zelene rajčice. Kiselkasti okus rajčica u kombinaciji s hrenom i senfom, bit će idalan dodatak kuhanom mesu. Poslužuje se kao hladan namaz ili umak.
5 kg zelenih rajčica
1/2 kg hrena
0,75 kg senfa
1 l ulja
soli po okusu
•    Samljeti rajčice u multipraktiku i ostaviti u gazi da se cijedi 24 sata
•    Sljedećeg dana u smjesu samljevenih i ocijeđenih rajčica dodati naribani hren, senf, sol i polako mješajući dodavati ulje
•    Kada je smjesa postala homogena, spremiti u manje staklenke, povezati i spremiti za zimu

Radio Baranja Uživo

Baner

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić