Petak, 04 Prosinac, 2020

Tri ministra u OsijekuHrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Povod njihova dolaska bile su manifestacije Doručak s hrvatskih farmi, Nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika i Dani poslova u turizmu.

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je u studentskom restoranu Campus u Osijeku manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Osječko-baranjsku županiju. Upravo je naša Županija najveći proizvođač jaja, mesa i mlijeka, tu ubrajam i med, kao i brojne druge prehrambene proizvode s područja Slavonije i Baranje za koje sam siguran da kvalitetom prednjače u odnosu na uvozne strane proizvode koji se smrznuti mogu u Hrvatskoj prodavati i nakon 30 godina. U tu svrhu Županija je kreirala sustav javnih potpora kojima prvenstveno podupire autohtone proizvode za koje smo sigurni da imaju visoku kvalitetu, al toga mora postati svjesna hrvatska javnosti i potrošači, stoga pozdravljam promociju domaćih proizvođača i njihove ponude, rekao je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić prilikom otvorenje ove manifestacije. Znanstveni nastavak ove priče uz tematiziranje modernog razvoja poljoprivrede uslijedio je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku gdje je otvorena 2. Nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika u organizaciji Udruge Zemlja i ljudi uz osječki i zagrebački Poljoprivredni odnosno Agronomski fakultet dok je institucionalni partner Europska banka za obnovu i razvitak.

Održavanje Dana poslova u turizmu u dvorani Gradski vrt je prilika za promociju poslova u turizmu i motiviranje svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne, te mladih koji tek ulaze na tržište rada. U Osijeku je bilo više od 4000 posjetitelja i nezaposlenih osoba uključujući 350 učenika iz završnih razreda srednjih škola u ugostiteljstvu. Ovdje su brojne agencije i hotelijerske kuće koje nude poslove tijekom turističke sezone na Jadranskoj obali. Osobno bih bio najsretniji kada bi domaće tvrtke nudile poslove našim ljudima ovdje u Slavoniji i Baranji, rekao je župan Šišljagić.

Ovaj Projekt je nastao u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor. U uvodnom obraćanju ministar Cappelli ja naglasio važnost produljenja turističke sezone dok je ministar Ćorić još jednom istaknuo mjere aktivnog zapošljavanja mladih.

Ostale vijesti

''Zaželi''
Utorak, 04 Srpanj 2017
Program zapošljavanja žena „Zaželi“ najveći je do sada projekt Europskog socijalnog fonda...
Prvi kolegij OBŽ
Utorak, 04 Srpanj 2017
U cilju ubrzanja i povećanja efikasnosti rada županijskih službi župan Ivan Anušić uvodi...
Zajedno u ratu...
Subota, 01 Srpanj 2017
U organizaciji Društva Rusina u Hrvatskoj “Rusnak” iz Petrovaca, 30. lipnja 2017. godine, u...
Koordinacija u Županiji
Četvrtak, 29 Lipanj 2017
Župan Ivan Anušić održao je prvi sastanak koordinacije gradonačelnika i načelnika...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić