Kultura Belog Manastira u Brifingu

Kultura i humanitarni rad bile su teme emisije Brifing u kojoj je napravljen presjek kulturnih događanja i onih koji će se tek dogoditi. Gosti su bili ravnatelj Umjetničke škole Miloš Grubić, te članovi Matice Hrvatske Igor Jakobfi ujedno i predsjednik Udruge Prijatelji Svetoga Martina, Edo Jurić ravnatelj Centra za kulturu i predsjednik ogranka Matice Petar Tokić. Glazbenici umjetničke škole sudjelovali ove godine su na brojnim natjecanjima, a ravnatelj Grubić istaknuo je kako su osvajali uglavnom prva i druga mjesta.  iako broj stanovnika u Baranji i u školama opada, broj upisane djece u Umjetničku školu Beli Manastir je zadovoljavajući, rekao ravnatelj Grubić.

{mp3}2018/grubic web{/mp3}

Osim djelovanja u Matici i ostalim poljima kulture Igor Jakobfi je govorio o humanitarnom radu i opskrbu dvije socijalne trgovine u Belom Manastiru i Popovcu. Na žalost i dalje je pritisak velik ljudi u teškim životnim prilikama.

{mp3}2018/igor web{/mp3}

O svom angažmanu u radu Matice i radu Centra za kulturu govorio je ravnatelj Jurić napomenuvši kako je u prošloj i prvoj polovici ove godine gard imao svaka 2,5 dana neku kulturnu manifestaciju. Istaknuo je postavljanje stopa Svetoga Martina na Trgu slobode krajem lipnja.

{mp3}2018/edo web{/mp3}

Tokić je najavio obilježavanje 15 godina postojanja Matice u Belom Manastiru brojnim aktivnostima. Bit će predstavljen novi Godišnjak Matice, koncert na temu latinoameričkih autora i valcera, koncert ansambla harmonika, predstavljanje knjige Željka Predojevića i niz drugih događanja.

{mp3}2018/tokić web{/mp3}