Subota, 26 Rujan, 2020

Zajedno protiv komaraca

Sedam aktualnih tema bilo je na dnevnom redu sastanka župana Ivana Anušića s gradonačelnicima i načelnicima Osječko-baranjske županije, održanom u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije.Uvodno izlaganje iznio je župan Anušić o ostvarenim i planiranim projektima Osječko-baranjske županije, a potom je web platformu za promociju turizma Osječko-baranjske županije te Informacijski sustav u sportu predstavila pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth.
Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić govorila je o ulozi lokalne samouprave u provođenju mjera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, a ravnatelj JU Županijska razvojna agencija OBŽ Tomislav Barbarić o informacijsko-komunikacijskoj platformi SPUR-a.
Član Uprave EKOS-a Zoran Pandža prezentirao je izradu studijsko-projektno-tehničke dokumentacije Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, dok su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling i pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj Slavko Marjančević predstavili aktualne javne pozive i natječaje Osječko-baranjske županije.Župan Anušić je posebno naglasio kako već sada treba početi s aktivnostima na rješavanju problema s komarcima. Naime, prošlogodišnja najezda komaraca više se ne bi smjela ponoviti, pa će se u tom cilju o prevenciji i borbi protiv komaraca još detaljnije razgovarati na sljedećoj koordinaciji. Do tada svi načelnici i gradonačelnici trebaju pripremiti planove i osigurati sredstvima za tu namjenu jer se ove godine ne može očekivati financijska pomoć kao lani kada je pet milijuna kuna odobrila Vlada RH nakon intervencije Osječko-baranjske županije.

- Problemi s komarcima kao prošle godine više se ne smije dogoditi. Znamo koje su obveze županije, monitoring i preporuke, a svi načelnici i gradonačelnici znaju koje su njihove obaveze kada su u pitanju komarci. Te obveze se moraju započeti ispunjavati već na početku godine te obavljati monitoring i larvicidna tretiranja ključnih mjesta iz kojih može nastati najveća koncentracija komaraca. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, svi trebaju ozbiljnije pristupiti tom pitanju, a općine i gradovi osigurati sredstva u svojim proračunima - istaknuo je župan.

Posljednje Vijesti

Županija o požarima i turizmu
Četvrtak, 14 Svibanj 2020
Goran IvanovićPripremne aktivnosti pred požarnu i turističku sezonu u 2020. godini bile su teme...
Korona nije zaustavila radove
Utorak, 12 Svibanj 2020
Razdoblje korona krize za sada nije ostavila na traga na brojnim investicijama u Belom...
Vlakovi voze od 11. svibnja
Četvrtak, 07 Svibanj 2020
 Javni prijevoz putnika u željezničkom prometu ponovno će se uspostaviti u ponedjeljak...

Ostale vijesti

Natječaj- pokretanje nepoljoprivrednih...
Srijeda, 06 Svibanj 2020
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za...
Druga faza popuštanja krenula 4.5.
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2020
Hrvatska ulazi u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno...
Međunarodni praznik rada
Petak, 01 Svibanj 2020
Epidemija korona-virusa ne dopušta održavanje tradicionalne sindikalne povorke i javnoga...
Nema ovrha plaća i mirovina
Četvrtak, 30 Travanj 2020
ovrhaHrvatski sabor donio je u četvrtak zakone kojima se obustavljaju ovrhe na plaćama i mirovinama...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić